TREHouse banner HHCO & THCP

 

Sveriges Kraftfullaste
HHCO & THCP
Vape, Buds, Pre-rolls och Godis
 

Vad är HHCO?

Hexahydrocannabinol-O Acetat (HHCO)  är en relativt nyupptäckt psykotrop cannabinoid. Genom kemisk modifikation av HHC-molekylen blir denna cannabinoid mer potent. HHCO är baserad på hampa, men skiljer sig från HHC genom att innehålla ett acetat som härstammar från CBD.

HHCO påstås ha potential att lindra illamående och kräkningar genom att binda till CB1-receptorer och utlösa psykoaktiva effekter. Dessa effekter kan positivt påverka humöret och aptiten.

-17%
Helt lagligt!
-17%
Helt lagligt!
-17%
Helt lagligt!
-17%
Helt lagligt!
-11%
Helt lagligt!
-11%
Helt lagligt!
-30%
Helt lagligt!
-25%
Helt lagligt!
Slut i lager
-20%
Helt lagligt!
-18%
Helt lagligt!
139,00kr169,00kr
-23%
Helt lagligt!
499,00kr

What Is HHC-O? – Shop CBD Kratom

Hexahydrocannabinol-O Acetat (HHCO) är en syntetisk förening som härstammar från cannabisväxten och är ett derivat av delta-9-tetrahydrocannabinol (THC), den psykoaktiva komponenten i cannabis. Eftersom det är en kemisk förening, kan dess effekter variera från de hos naturligt förekommande cannabinoider som THC.


THCp Effects - What is THCp? - Happy Trails

 

Vad är THCP?

THCP, eller Tetrahydrocannabiphorol, är en naturlig fytocannabinoid som finns i cannabisväxten och liknar THC (tetrahydrocannabinol), den primära psykoaktiva föreningen i cannabis. Upptäckten av THCP gjordes för första gången i slutet av 2019 av en forskargrupp från Italien. Det är en av de över 120 olika cannabinoider som hittills har identifierats i cannabisväxten, och det förväntas att fler kommer att upptäckas i framtiden.

De forskare som först identifierade THCP hävdar att ämnet interagerar med det endocannabinoida systemet i människokroppen på ett sätt som liknar THC. Men en signifikant skillnad är att THCP har en mycket högre affinitet för cannabinoidreceptorer och kan binda till CB1-receptorer upp till 33 gånger starkare än THC. Det innebär att THCP kan vara upp till 33 gånger mer potent än THC.

En distinkt egenskap hos THCP är dess längre alkyl sidokedja, som innehåller fler kolatomer än den vanliga THC-molekylen. Detta ökar dess förmåga att interagera med det endocannabinoida systemet i människokroppen, inklusive CB1- och CB2-receptorer. Som ett resultat krävs mycket mindre THCP än THC för att påverka olika biologiska processer som regleras av det endocannabinoida systemet (ECS).

Det mest fascinerande med THCP är dess potentiella kraft jämfört med THC. Tidiga studier indikerar att THCP kan vara betydligt mer aktivt på CB1-receptorer än THC, vilket tyder på en potent psykoaktiv effekt. Dessutom antyder forskning att THCP kan ha en längre halveringstid i kroppen än THC, vilket påverkar varaktigheten av dess effekter.


Vad är skillnaden mellan THCP och HHCO?

HHC är i sin grundform bara THC som har genomgått en hydrogenering process, vilken är relativt okomplicerad. Som du kanske föreställer dig, involverar denna process väte. Genom att införa vätemolekyler över de dubbelbindningar som finns i THC omvandlas det till HHC. Den kemiska reaktionen mellan THC och väte påverkar både molekylvikten och molekylstrukturen, vilket även resulterar i olika effekter än de som THC har på kroppen. Därför betraktas HHC som ett alternativ till Delta-8-THC med liknande effekter. Vanlig THC är faktiskt Delta-9 i sin naturliga form, i motsats till Delta-8, som ger olika reaktioner.

Om vi jämför THCP och HHCO, skulle THCP troligen segra när det gäller ren styrka över HHCO, främst eftersom THCP är en av de mest potenta cannabinoider som har upptäckts. Å andra sidan anses HHCO vanligtvis vara något mindre potent än delta 9 THC, vilket innebär att det är ännu mindre potent i jämförelse med den kraftfulla THCP. Om du är ute efter de kraftfullaste och längre effekter så är THCP definitivt ett bättre val än HHCO.

Vad är HHC och vilka effekter har det? Är det legitimt? - Cannactive


Är HHCO eller THCP lagligt?

I nuläget är både HHCO och THCP lagligt i Sverige. Vi förväntar oss att det kommer att komma ett officiellt beslut gällande deras legalitet inom en snar framtid. Vi på uVape kommer att hålla er uppdaterade om den aktuella rättsliga statusen för båda ämnen i Sverige. I nuläget är det dock lagligt att köpa, sälja och inneha HHCO och THCP i Sverige.


Vad har HHCO för effekt?

Många upplever en avslappning av musklerna och en lugn känsla  som sprider sig genom kroppen. Detta följs ofta av en intensiv fysisk och mental upplevelse. Många känner sig mer pratsamma, glada och upplever en form av eufori. När effekten når sin höjdpunkt kan kroppen kännas något bedövad och man kan förlora sig i sina egna tankar. Hjärnan börjar utforska olika tankebanor, vilket ibland kan göra det svårt att bibehålla fokus. 

De som har erfarenhet av THC-föreningar vet att effekterna kan vara subtilt varierande från person till person. Övergripande sett är “hög effekten” starkare än delta-8 THC och kan både ge en upplyftande och avslappnande känsla för både sinnet och kroppen, ofta åtföljd av en något diffus och dimmig upplevelse som många finner djupt avkopplande. 

Det är viktigt att notera att de specifika effekterna du upplever i hög grad beror på den sorts produkt du har köpt. Dessutom är det värt att påpeka att det för närvarande saknas godkänd forskning om detta i Sverige, vilket innebär att alla påståenden är baserade på personliga erfarenheter och inte stöds av vetenskapliga fakta.


Long-Term Effects of Marijuana Use on the Brain

Vilka effekter ger THCP?

Det spekuleras att THCP kan ge kraftfullare psykoaktiva effekter än THC. Studier har visat att THCP har en högre förmåga att binda till CB1-receptorerna i det endocannabinoida systemet, vilket kan potentiellt resultera i mer intensiva effekter. Även om det krävs mer forskning för att få en fullständig förståelse av THCP:s exakta inverkan på människokroppen, finns redan intressanta indikationer som pekar på att denna cannabinoid besitter unika egenskaper.

Eftersom THCP har en stark bindningskapacitet till cannabinoid receptorerna, är det sannolikt att dess effekter liknar de som uppstår med delta 9 THC, men möjligen mer uttalade.


Kan man bli hög av HHCO?

Ja, som nämnts tidigare har HHC-O Acetat starkare psykoaktiva effekter än både HHC och THC, så du kan förvänta dig att bli ordentligt “hög” av HHC-acetat. Hur intensiv “högen” blir varierar beroende på ålder, vikt och toleransnivå, så det är viktigt att vara försiktig med doseringen i början. För att ge dig en referenspunkt är HHC-O ungefär 50% mer potent än HHC.


Blir man hög av THCP? 

Trots att en del av THCP:s ökade bindningskapacitet kan vara överflödig för redan aktiverade cannabinoidreceptorer, tyder det fortfarande på att THCP sannolikt kommer att vara mer potent än delta 9 THC för många användare. Med detta sagt kan förväntas att THCP ger en starkare psykedelisk upplevelse än den traditionella THC:n.

Forskarna som identifierade THCP föreslår att förekomsten av små mängder THCP i vissa marijuanastammar kan förklara varför vissa stammar verkar mer berusande för användare än andra, även om de innehåller liknande eller till och med högre nivåer av delta 9 THC. Det är möjligt att framtida cannabisodlare kommer att sträva efter att skapa nya stammar med högre koncentrationer av THCP för att framhäva dess speciella effekter.


Kan man se HHCO på urin- eller blodprov? 

Det råder brist på forskning som kan ge ett definitivt svar på detta, men vi kan för närvarande utgå från att nedbrytningsprocessen i kroppen vid användning av HHCO liknar den vid THC. Detta innebär att det är möjligt att det kan upptäckas i urin- eller blodprov.


Syns THCP på urin- eller blodprov? 

Det råder brist på forskning som kan ge ett definitivt svar på detta, men vi kan för närvarande utgå från att nedbrytningsprocessen i kroppen vid användning av THCP liknar den vid THC. Detta innebär att det är möjligt att det kan upptäckas i urinprov.


Kan man överdosera på HHCO eller THCP?

Enligt Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning finns det inga rapporterade fall om dödlig överdos av cannabis.


uVape.se - THCP, HHCO, Vape, E-juice. Online & Butik

Var kan man köpa THCP?

Produkter som innehåller THCP finns tillgängliga hos de flesta försäljare av hampa-baserade varor på internet. Dessutom säljs de i närbutiker, bensinstationer samt vissa vapebutiker. Eftersom THCP fortfarande är relativt nytt på den svenska marknaden och kan vara knepigt att hitta, är det viktigt att vara mycket försiktig vid köp av THCP-produkter. Det existerar variation i regleringen av butiker, både online och i fysisk form, så det är klokt att alltid inspektera recensioner, säkerställa butikens legitimitet och försäkra dig om att det finns tillgängliga laboratorium-rapporter som är relevanta. 

Här på uVape erbjuder vi THCP-vape, godis och ätbara produkter från några av de främsta tillverkarna i världen. Vissa av dessa var tidigare kända för försäljning av HHC. Ett av våra nya tillskott är TREHouse THCP-vape & HHCO-vape, ett varumärke som gjorde succé på den svenska marknaden i början av 2023 när HHC blev kommersiellt tillgängligt. TREHouse kommer att finnas i tio olika smaker. Vi kommer också att introducera andra kända varumärken som Acan och Hero som tidigare haft stor framgång.


Källor:

Svenska regeringen: https://www.regeringen.se/
Folkhälsomyndigheten (Fohm): https://www.folkhalsomyndigheten.se/

 

Kontakta oss om du har fler funderingar!