Tjena gänget!

Här kommer en uppdatering på läget kring HHCO och THCP:s legala status i Sverige. Om ni läst senaste bloggen så är ni medvetna om att Folkhälsomyndigheten i slutet av november förklarat HHCO och THCP hälsofarliga. För 2 dagar sedan, den 14 december, så har även regeringen bekräftat Folkhälsomyndighetens beslut om att narkotikaklassa dessa ämnen. Detta betyder INTE att ämnena är olagliga redan idag (16 december), utan regeringen har nu satt ut ett datum för när de kommer att bli olagliga. 

Regering HHCO & THCP olagligt klassat narkotika

“Beslut om ändring i förordningarna som reglerar detta fattas efter hemställan från Folkhälsomyndigheten. Förordningsändringarna träder i kraft den 16 januari 2024.” skriver regeringen i artikeln om deras beslut

De ämnen som betraktats som narkotika enligt narkotikastrafflagen (1968:64) införs nu i förordning (1992:1554) om kontroll av narkotika. I detta ingår fem olika cannabinoider delta-8-THCP, delta-9-THCP, hexahydrocannabinolacetat, delta-8-THC-acetat och delta-9-THC-acetat.

 

Beslutet att klassificera dessa ämnen grundas på en noggrann bedömning av substansernas egenskaper och dess potentiella risker för missbruk och hälsa. Denna klassificering innebär att innehav, försäljning och användning av ämnena kommer att förbjudas i landet.

 

Narkotikaklassificeringen av HHCO och THCP baseras på dess likheter med andra cannabinoider, särskilt THC (delta-9-tetrahydrocannabinol), som är den mest kända psykoaktiva komponenten i cannabis. Forskning indikerar att dessa ämnen kan ge liknande effekter på kropp och sinne.

 

Produkter som innehåller dessa ämnen, såsom vape-vätskor, oljor eller andra koncentrat, kommer inte längre att vara lagliga att sälja eller använda i Sverige efter den 16 januari. Fram tills dess är det fortfarande lagligt att sälja, köpa och använda dem.

 

I ljuset av denna nyhet, så här i juletider, vill vi erbjuda dig en sista chans att köpa dessa produkter till utförsäljningspriser.

Vi önskar er alla en riktigt god jul!

-21%
Det ursprungliga priset var: 499,00kr.Det nuvarande priset är: 395,00kr.

All information på denna sida ska ses som rent informativ och uppmanar inte någon till att bruka några cannabinoider som läkemedel eller kosttillskott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *